o nas

Zaczęło się od miłości do przyrody, która nas otacza, pragnienia życia w harmonii z ludźmi i całym światem stworzonym; warszawskich Międzywydziałowych Studiów Ochrony Środowiska, które dały nam rzetelną wiedzę o świecie przyrodniczym; marzenia o życiu na wsi i uprawianiu wg zasad rolnictwa ekologicznego wszystkiego co się da oraz dużej dawki twórczej energii i otwartości na nieznane…

Później powstało nasze Gospodarstwo Ekologiczne Ogródek św. Izydora, w którym spełniamy nasze botaniczne pasje.

Potem przyszła konieczność dostosowania diety do licznych nietolerancji pokarmowych…i czas na nieustanne eksperymenty kulinarne.

Następnie pochłonęła nas budowa ekologicznego domu w technologii glina-słoma (obecnie trwają prace wykończeniowe), a rolnicze pasje zostały tymczasowo “zawieszone”.

Jako pierwsze pomieszczenie powstaje kuchnia - miejsce ciepłe i pełne smacznych zapachów by móc otworzyć się dla Was jako – „Wolna Kuchnia” czyli eko bar, sklep internetowy z naszymi ekologicznymi przetworami i wyrobami z możliwością zamówienia naszych ekologicznych płodów rolnych.

Wkrótce, jak mamy nadzieję, zaprosimy pod nasz dach na wypoczynek…oraz do działającego edukacyjnie - Ogródka św. Franciszka.